Hyundai – taxiflygplan, modellflygplan och bilar

Hyundai är en multinationell sydkoreansk fordonskoncern, bestående av Kia och Hyundai som är de två största fordonstillverkarna i Sydkorea. Under 2015 var Hyundai Motor Group den femte största fordonstillverkaren efter bland annat Volkswagen AG och General Motors. Hyundai arbetar också på att lansera olika eldrivna och flygande transporter, och har visat upp ett första koncept på en eVTOL – som är ett eldrivet flygplan med finessen att det lyfter vertikalt upp i luften.

Hos Holmgrens Bil finns ett stort utbud av Hyundai modeller till salu, där du kan välja mellan nya och begagnade exemplar av olika modeller. Du kan också välja vilket drivmedel du vill att din bil ska ha, som diesel, bensin eller om du vill att det ska vara en laddhybrid. Om du är intresserad av modeller från Hyundai hittar du här ett brett sortiment med tydliga och informativa bilder, snabb leverans och möjlighet till avbetalning.

Hyundai Motor Company

Hyundai Motor Company är ett företag från Korea som utför biltillverkning. Företaget ingår i Hyundai Motor Group och är ett av flera företag som kan spåras tillbaka till ett byggföretag grundat av Chung Ju-yung år 1947 i Korea. Biltillverkningen påbörjades år 1968, då bolaget började framställa Ford Cortina på licens. Bolaget satte igång en egen produktion och tog in den brittiske företagsledaren George Turnbull som i sin resumé hade tidigare arbeten som hög chef vid British Leyland. Turnbull framställde sedan Hyundai Pony och accelererade produktionen.

Flygande taxiflygplan från Hyundai

Många nya bolag har nu börjat skapa eldrivna små flygplan i större kommersiell skala. Dessa flygande taxiplan framställs av ett antal större aktörer, där vi hittar Volocopter från Tyskland, brittiska Vertical Aerospace och sydkoreanska Hyundai. Många av de nämnda företagen räknar med att utveckla sina flygande taxiplan snabbt, medan andra tror att det kommer ta längre tid. Hyundais satsning ingår i en större sådan från Sydkoreas regering, samtidigt som Hyundai samarbetar med taxiföretaget Uber för att skapa en framgångsrik lösning för taxiflygplan.

Modellflygplan på marknaden

När taxiflygplan från Hyundai och andra tillverkare blir alltmer populära kommer vi också att se en ökning av modellflygplan som föreställer taxiflygplan. Modellflyg är en hobby som har utövats av människor i många årtionden, och de kan delas in i tre huvudkategorier. Här finns linflyg, friflyg och radioflyg, där radioflyg är det största området som har flest utövare.

Friflyg innebär att användarna skapar modellflygplan som inte har någon styrmekanism. Modellen ska under olika tävlingar kunna flyga så långt som möjligt. I friflygklasser används ett antal olika metoder som gör det möjligt att skicka upp modellen så den blir luftburen. Här används lina, förbränningsmotor och gummimotor.

Ett annat område för modellflygplan är linflyg, där modellen har en motor och styrs via linor. Linorna kan numreras till två och sitter kopplade till modellens vingspets, med en mekanism som styr höjdrodret på modellen. När flygandet sker rör sig modellen runt piloten som är i centrum. Linflygtävlingar sker genom att deltagarna ska flyga så fort de kan eller utföra konstflyg.

Radioflyg är ett annat område där modellflygplan används. Modellflygaren använder då en radiosändare för att styra planet. Här kan vi i framtiden få se fler modellflygplan som är utformade som Hyundais eltaxiflygplan, samt andra modeller som kommer att utvecklas längre fram.


william

Ingen beskrivning. Vänligen uppdatera din profil.

abacus-hotel