Bygg ditt eget modellflygplan

Varför köpa ett färdigt modellflygplan när du kan bygga ditt eget? Det kommer självklart att bli en utmaning men det kommer också att bli oerhört roligt. Intresset för modellflygplan behöver inte stanna vid själva flygandet. När du väl bestämt dig för vilken typ av flygplan du vill bygga är det bara att inhandla prylarna och utrusta dig med en stor portion tålamod och lika mycket tid.

En gång i tiden var modellbyggen någonting som barn höll på med men nuförtiden är modellerna avancerade och det har utvecklats mera till en hobby för vuxna. Hur dyrt ditt plan ska vara beror förstås på vilken sorts modell du har i åtanke. Först och främst kanske du ska tänka över var du vill flyga med ditt nybyggda plan när det väl är färdigt. Om det är allra första gången du ska flyga modellflygplan kanske det duger med en lite enklare och billigare modell som du kan flyga ute på ängen. Hade du hellre tänkt gå med i någon klubb kanske du vill ha en lite mer påkostad variant av plan, särskilt om du kan få lite flyghjälp av klubbmedlemmarna. När beslutet av modell är taget är det bara att bege sig till butiken, gärna med en tygpåse med klubbens tryck, för du tänker ju bära hem grejerna ekologiskt. Hos många klubbar kan man också bygga sitt plan i någon av klubben anvisad lokal tillsammans med andra medlemmar och på så sätt få hjälp av de som är lite mer erfarna. D

et finns modellflygplan som är relativt enkla att sätta ihop och så finns det de som är betydligt svårare och har ritningar som är ganska avancerade. Om du har tänkt dig ett större modellplan så kom ihåg att ett sådant också kräver större ytor för start och landning än vad ett mindre gör. Det kommer också att avkräva mycket mera tålamod än ett plan av enklare modell. Det finns många saker att ta hänsyn till när man vill bygga ett eget plan, till exempel vilken typ av motor planet ska ha. De lite enklare modellerna klarar sig bra med en elmotor, medan större och tyngre plan kräver en förbränningsmotor. Om du inte har tillgång till en klubblokal för ditt bygge kanske du kan hålla till i garaget eller på något annat oömt ställe, med tanke på att det blir en del spill av både lim och färg under byggandets gång, så vardagsrummet och köket bör nog uteslutas. Dessutom vill du ju inte behöva plocka undan allting efter varje session och ny-limmade delar måste få torka ostörda. Det är som sagt en tidskrävande hobby och kan fresta tålamodet en hel del, men vad gör väl det den dagen planet är klart och man stolt får se det lyfta. Det finns egentligen ingen övre eller för den delen nedre ålder för när man kan bygga sitt eget plan, huvudsaken är att man kan följa en ritning. Det är också en rolig hobby att pyssla med över generationsgränserna.


william

Ingen beskrivning. Vänligen uppdatera din profil.

abacus-hotel