Simulator

Om man är helt ny inom modellflyg och vill träna lite kan det vara bra att skaffa en simulator. Innan första starten är övning i en simulator faktiskt mycket nyttigt. Ofta sägs det att man under de två första flygtimmarna faktiskt lär sig lika mycket i en simulator som när man flyger ett riktigt modellflyg. Man bör ha lärt sig att dra i rätt spak när det gäller vänster och höger. Start och landning är också något man bör ha lärt sig i simulator innan man ger sig på att köra ett riktigt plan.

Vilken simulator ska man då välja? Det finns flera olika typer och modeller av simulatorer att välja på och de flesta är faktiskt mycket bra. Det flesta får man köpa, men några av dem är också gratis. Vanligen är de versioner som är gratis ofta en del sämre än de versioner man köper.

Många drömmer om att flyga så kallade dubbeldeckare. Detta har man ytterst få gånger möjlighet till på riktigt. I en simulator kan man dock få chans att flyga och träna på många olika typer av flygplan. När man lärt sig köra nybörjarplan kan det vara roligt att gå över till lite svårare modeller.


william

Ingen beskrivning. Vänligen uppdatera din profil.

abacus-hotel